Temautställning Drömmarnas Trädgård

Drömmarnas Trädgård

Varmt välkommen till Temautställningen Drömmarnas Trädgård 15-18 september! 

I den här temautställningen har fem utställare samlats kring temat ”Drömmarnas Trädgård” i en spännande kombination av främst bildkonst, men också keramiska alster. Temat kan beskrivas som ett önskeläge mellan himmel och jord, grönskande vegetation och prunkande flora. 

Vernissagen hålls torsdagen den 15 september kl 16-20. Utställningen pågår 15-18 september och öppettiderna är dessa: Torsdag – Fredag kl 16-20 & Lördag – Söndag kl 12-16. Adressen är en trappa ner på Rååvägen 82c på Råå, strax söder om Helsingborg. 

Det är smidigt att ta sig till Råå både med bil och buss. Parkeringsmöjligheter finns i närheten och precis utanför finns också 30-minutersparkeringar. Busshållplatsen ligger också väldigt nära inpå och 1:an går ofta. 

Du kan läsa kort om varje utställarna här undertill och se ett smakprov från deras skapande. Utställarna är på plats från och till under utställningsperioden. Ifall du vill vara säker på att träffa någon av dem så kan du ta en personlig kontakt och bestämma något passande. Obs! Bilderna på konstverken nedan är i vissa fall beskurna. Originalmålningen kan alltså ha ett annat format.

l mött i Skaparbubblans showroom en trappa ner på Råå!

Carina Stjernfeldt

Carina målar oftast med akryl och gärna i storformat. Om hon inte skapar med färg på målarduk så kan hennes alster också blir till på tapet, papper, träplankor, papier mache eller lera. Bara för att nämna några! 

– Jag tycker om att skapa med händerna. Mina motiv och former tar avstamp i tankar och känslor – medvetna eller undermedvetna!
Med mitt färgstarka måleri vill jag förmedla glädje till betraktaren och berika alla våra sinnen till välmående. 

Se mer av Carinas verk på Facebook eller på InstagramCarina nås på mailadress stjernfeldt23@gmail.com

Jag 2_sv
Lövad

Isa Oriabure Andersson

Genom Isas illustrationer och berättelser vill hon beskriva sina tankar om naturfenomen i sagans form. I hennes bok ”Växternas hemligheter” som gavs ut i december 2018 visar Isa  olika växters sätt att leva. Varje växt har en egen berättelse. 


– I min bok målar jag och berättar om naturen som jag såg den när jag var liten. Jag växte upp på landet utanför Uppsala, nära skogar, sjöar, växter och djur.  Jag har sedan sex års ålder målat, illustrerat och skrivit egna berättelser.


Se mer och läs om Isa på Facebook @Isabilder eller på hennes hemsida www.Isabilder.se

Isa nås på mejladressen isa-bilder@telia.com

Jag_isa_sv
Skogsfru 3

Anette Olin Gustafsson

Anettes intresse för måleri väcktes för 28 år sedan då hon började med akrylmåleri. Numera målar hon även akvarell. Anettes kreativa bana började som florist och kanske är det därför blommor ofta återkommer i hennes motiv. 

– Jag älskar känslan när tid och rum försvinner och man sjunker in i måleriet. Jag väljer material och motiv efter vilket humör jag är på. Jag fångar gärna motiv från naturen och fängslas av vattnets och ljusets flöden.

Mer om Anettes konst på Anette Olins art – Konst eller på Instagram.

Anette Rundblad

Anette inspireras av naturen i alla dess former – stort som smått. Hennes målningar växer oftast fram intuitivt, lager på lager. Mest med akrylfärger, olika strukturer och collage på målarduk. Senaste tiden även en del digital bildhantering då hon kombinerar sina målningar med fotografier.

– Det var först under pandemin som jag började måla mer regelbundet. Det är spännande att utforska nya uttryck. Närheten till naturen betyder mycket för mig och min konst.

Mer om Anette och hennes konst finns här på Instagram eller nå henne på anette.rundblad@gmail.com.

Anette Rundblad

Gunilla Jeppson 

Gunillas resa med färg och form började med en Vedic Art kurs för snart 10 år sedan. Hon skapar främst intuitivt och använder främst akryl och blandteknik när hon skapar sina abstrakta målningar. Leran har också en central roll i Gunillas skapande. 

Det finns så mycket att lära i skapandet, Men bäst är det ändå när jag försvinner in i min egen lilla bubbla och bara låter det ske. Jag lämnar till betraktaren att själv göra sin resa i mina alster för att upptäcka sin tolkning.

Mer om Gunillas konst på www.artbygunillaj.com och hon nås via mejl på e-post@artbygunillaj.com

Skaparbubblan arrangerar popup-utställningar!

Den här Temautställningen är en av de popup-utställningar som Skaparbubblan arrangerar. Den äger rum i Skaparbubblans showroom, en trappa ner på Råå. Mer om upplägget här för dig som är intresserad av att ställa ut din konst på liknande sätt! /Mvh Ingela

Lämna ett svar