Vild & Tämjd 13-16 okt

Varmt välkommen till årets sista samlingsutställning i Skaparbubblans showroom

I den här temautställningen har fem utställare samlats kring temat ”Vild & Tämjd i en spännande kombination av främst bildkonst. Temat bjuder på avbildade djur från när och fjärran i en härlig mix. Vilt, tamt och allt däremellan.

Vernissagen hålls torsdagen den 13 oktober kl 16-20. Utställningen pågår 13-16 oktober och öppettiderna är dessa: Torsdag – Fredag kl 16-20 & Lördag – Söndag kl 12-16. Adressen är en trappa ner på Rååvägen 82c på Råå, strax söder om Helsingborg. 

Det är smidigt att ta sig till Råå både med bil och buss. Parkeringsmöjligheter finns i närheten och precis utanför finns också 30-minutersparkeringar. Busshållplatsen ligger också väldigt nära inpå och 1:an går ofta. 

Du kan läsa kort om varje utställarna här undertill och se ett smakprov från deras skapande. Utställarna är på plats från och till under utställningsperioden. Ifall du vill vara säker på att träffa någon av dem så kan du ta en personlig kontakt och bestämma något passande. Obs! Bilderna på konstverken nedan är i vissa fall beskurna. Originalmålningen kan alltså ha ett annat format.

l mött en trappa ner på Råå!

Gabriella Marmbrandt

Gabriella skapar främst med akrylmåleri men har också tagit upp skrivandet i form av dikter till många av sina verk för att förmedla djup och starkare budskap.

– Jag har alltid haft behovet av att skapa. Jag drog första penseldraget med akryl för cirka sju år sedan. Jag är självlärd. Med målningen ”dumpar” jag inte bara mina känslor, jag försökte göra något vackert av det också.  

Mer om Gabriellas konst på hennes hemsida här eller på Instagram.

Gabriella_sv
älg_kvadratisk

Jasmine Bendrén

Skapandet i alla dess former är en stor del av Jasmines liv och det har alltid varit hennes sätt att uttrycka sig. 

– Förutom mitt skapande i lektionssalen med eleverna så jobbar jag mest med akryl, akvarell, blyerts och lite keramik. Att mixa abstrakt med verklighetstroget ligger mig varmt om hjärtat.

Se mer av Jasmines konst på Instagram.

 

jasmine_sv
Screenshot_20220919-120457._retuschjpg

Isa Oriabure Andersson

Jag flyttade till Helsingborg 1999. Jag växte upp på landet utanför Uppsala. Jag växte upp nära skogar, sjöar, växter och djur, vilket man ofta kan se i mina bilder. Jag har sedan sex års ålder målat, illustrerat och också skrivit egna berättelser till bilderna. 

Till den här utställningen har jag valt att arbeta med ritkol. Oftast målar jag med vanliga akvarellfärger. Då brukar jag använda små penslar och det krävs tålamod att avsluta en bild.

När jag använder ritkol, eller skissar, ser det annorlunda ut. Då går det fort, bilderna blir större och jag är mycket friare i skisstagen. Jag tycker också att kolteckningar passar bättre till utställningens tema ”Vild och tämjd”. 

Se mer och läs om Isa på Facebook eller Intagram @Isabilder. Även på hennes hemsida.  Isa nås på mejl isa-bilder@telia.com

Jag_isa_sv
unnamed

Margareta Kelemen

Margareta målar med inlevelse och oftast intuitivt med mycket färg. Hon har alltid varit intresserad av det kreativa uttrycket. Det har tagit form på olika sätt sedan barnsben och 1995 började Margareta att måla med olja. De senaste åren har hon blivit mer och mer intresserad av akrylmåleri.

– Jag har utvecklats vidare genom det intuitiva skapandet. Jag inspireras också av att se och uppleva andras konst och besöker gärna olika konstutställningar, säger Margareta. 

Se mer av Margaretas konst på Facebook och du kan komma i kontakt på mailadressen mk.rudebok123@hotmail.com

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

Anna Lindholm

I naturen hittar Anna lugnet och får inspiration till att skapa. Anna är självlärd och har sökt kunskap och inspiration från andra konstnärer, litteratur och Youtube. Anna utforskar olika medium och använder sig av båda olja, akryl, blyerts och kol. 

 – För ungefär tre år sedan började jag måla djur och landskap och jag började få beställningar. På den vägen är det. Numera målar jag också porträtt och arkitektur, oftast på beställning. Måleriet ger mig energi, det är som ett lyckorus, säger Anna.
 
Se mer av Annas alster här >

Skaparbubblan arrangerar popup-utställningar!

Den här Temautställningen är en av de popup-utställningar som Skaparbubblan arrangerar. Den äger rum i Skaparbubblans showroom, en trappa ner på Råå. Mer om upplägget här för dig som är intresserad av att ställa ut din konst på liknande sätt! /Mvh Ingela