temautställning

Temautställning i juli

Varmt välkommen till årets första Temautställning 28-31 juli! 

I den här temautställningen har fem utställare samlats kring temat ”Ta mig till havet” i en spännande kombination av främst bildkonst, men också skulpturer. Utställarna är på plats från och till. Ifall du vill vara säker på att träffa någon så kan du ta en personlig kontakt och bestämma något passande. Du kan läsa lite kort om varje utställarna här undertill. (Bilderna på konstverken är i vissa fall beskurna. Originalmålningen kan alltså ha ett annat format).

Adressen är Rååvägen 82d på Råå, strax söder om Helsingborg. Utställningen är öppen 28-31 juli och öppettiderna är dessa: Torsdag – Fredag kl 16-20 & Lördag – Söndag kl 12-16, 

Det är smidigt att ta sig till Råå både med bil och buss. Parkeringsmöjligheter finns i närheten och precis utanför finns också 30-minutersparkeringar. Busshållplatsen ligger också väldigt nära inpå och 1:an går ofta. 

l mött i Skaparbubblans showroom en trappa ner på Råå!

Temautställningarna fortsätter även i höst. Ifall du är intresserad av att själv ställa ut så är du välkommen att göra en enkel intresseanmälan. Här där du läsa mer om höstens möjligheter >>>

Charlotte Arborelius
Arborelius_tavla

CHARLOTTE ARBORELIUS

Charlotte vistas helst i naturen, vid havet eller i skogen – miljöer som också yttrar sig i hennes konst, med lugna färger och ofta naturmotiv.

– Jag tycker om att variera mitt skapande mellan måleri, skulptur och keramik. Det är utmanande att försöka förmedla samma känsla, uttryck eller tanke i en akvarellmålning som i en skulptur, säger Charlotte.

Mer om Charlotte och hennes konst finns här på hennes hemsida eller här på Instagram. 

Anette Rundblad
Anette Tavla

ANETTE RUNDBLAD

Anette inspireras av naturen i alla dess former – stort som smått. Hennes målningar växer oftast fram intuitivt, lager på lager. Mest med akrylfärger, olika strukturer och collage på målarduk. Senaste tiden även en del digital bildhantering då hon kombinerar sina målningar med fotografier.

– Det var först under pandemin som jag började måla mer regelbundet. Det är spännande att utforska nya uttryck. Närheten till havet betyder mycket för mig och min konst, säger Anette som bor på västkusten med havet inpå knuten.

Mer om Anette och hennes konst finns här på Instagram eller nå henne på anette.rundblad@gmail.com.

Lena Sjödin
Lena Tavla

LENA SJÖDIN

Lena är fängslad av att avbilda realistiskt och målar främst med olja, och akvarellfärger. Hon målar gärna på beställning ifall någon kommer med önskemål.

– Jag älskar att måla, teckna och skapa, och har alltid gjort det. När jag skapar finner jag ro, och en enorm glädje. Jag hoppas att det speglas i verken. Min farfar var gårdsmålare, min farmor målade på porslin och min morfar gjorde film, så skapandet ligger i släkten, säger Lena  

Mer om Lena och hennes konst finns här på Instagram eller nå henne på 0733-828038.

KARIN REHN

Karin har tecknat och målat på hobbynivå under hela sitt liv. Hon har testat många tekniker men återvänder alltid till oljan. Hon har nyligen flyttat tillbaka till Kullabygden från många år i Partille – alltför långt ifrån saltstänkta vågor.

– Att kombinera min kärlek till sanden, stenarna och havet med min kärlek till oljemålning känns extra speciellt. Den meditativa möjligheten att driva den långsamt torkande färgen, och den förlåtande andra chansen när det blir fel tilltalar mig, säger Karin.

Karin nås på 0736-350046 eller karin@rehnskrivet.se

Marika Schmidt
Marikas tavla

MARIKA SCHMIDT

Marika är uppvuxen vid havet i Trelleborg och bor numera i Halmstad med sin man och fyra barn. Marika har målat sedan hon var liten, tillsammans med sin farmor vid köksbordet. Hennes farfar var konstnär och målade oftast tavlor med inspiration från naturen.

– Jag har alltid varit fascinerad av havet. Vågorna och vinden som ger mig styrka och kraft. Jag försöker förstå hur det fungerar, vad som reglerar strömmar och havets liv. När jag står vid min målarduk och målar känner jag mig fri och harmonisk. Jag skapar utifrån känslan just där och då, säger Marika.

Mer om Marika och hennes konst finns här på Instagram. Marika kan också nås på Marikaschmidt@hotmail.com

Skaparbubblan arrangerar popup-utställningar!

Den här Temautställningen är en av de popup-utställningar som Skaparbubblan arrangerar. Den äger rum i Skaparbubblans showroom, en trappa ner på Råå. Mer om upplägget här för dig som är intresserad av att ställa ut din konst! 
Veckans Konstnär är en annan konstutställning på samma plats. Då och då arrangeras också större popup-utställningar på andra ställen – På väl anpassade platser!

Om du är allmänt intresserad av att ställa ut i Skaparbubblans logi så kan du maila mig på ingela@skaparbubblan.se så får du förinformation om aktuella möjligheter när något nytt är på gång.

Hälsningar Ingela