Svalt turkos & naturligt jordigt 10-13 aug

Varmt välkommen till årets första temautställning i Skaparbubblans showroom.

I den här temautställningen har fem utställare samlats kring temat ”Svalt turkos & naturligt jordigt” i en spännande kombination av bildkonst och konsthantverk. 

Vernissagen hålls torsdagen den 10 augusti kl 16-20. Utställningen pågår 10-13 augusti och öppettiderna är dessa: 
Torsdag – Fredag kl 16-20 & Lördag – Söndag kl 12-16. 
Adressen är Rååvägen 82c på Råå, strax söder om Helsingborg. 

Det är smidigt att ta sig till Råå både med bil och buss. Parkeringsmöjligheter finns i närheten och precis utanför finns också 30-minutersparkeringar. Busshållplatsen ligger också väldigt nära inpå och 1:an går ofta. 

Du kan läsa kort om varje utställarna här undertill och se ett smakprov från deras skapande. Utställarna är på plats från och till under utställningsperioden. Ifall du vill vara säker på att träffa någon av dem så kan du ta en personlig kontakt och bestämma något passande. Obs! Bilderna på konstverken nedan är i vissa mån beskurna. Originalmålningen kan alltså ha ett annat format.

l mött en trappa ner på Råå!

Gabriella Marmbrandt

Gabriella skapar främst med akrylmåleri men har också tagit upp skrivandet i form av dikter till många av sina verk för att förmedla djup och starkare budskap.

– Jag har alltid haft behovet av att skapa. Jag drog första penseldraget med akryl för cirka sju år sedan. Jag är självlärd. Med målningen ”dumpar” jag inte bara mina känslor, jag försöker göra något vackert av det också.  

Mer om Gabriellas konst på hennes hemsida här eller på Instagram.

Gabriella_sv
348357726_623070439476573_8941196815631092273_n

Maria Kyed

Maria är född och uppvuxen i Dalarna och har sedan tidig ålder upplevt allmogeföremål, kurbits och dalahästar, Carl Larsson och Anders Zorn, fiolmusik och sockendräkter. Det är ett arv som hon stolt bär med sig och som hon vill använda i sitt skapande.

 

 Att få forma lera till ett fat eller få dreja en skål skänker mig så mycket glädje. Jag har arbetat med keramik i några år och jag lär mig ständigt nya tekniker och material. Jag arbetar både med lergods och stengods.

 

Se mer av Marias konst på Instagram.

 

Maria Kyed_sv
image0 (2)

Charlotte Nilsson

Charlottes skapande inspireras framförallt av djur och natur. Hon försöker fånga personligheten och egenheten.

 Min förhoppning är att det jag målar och skulpterar ska förmedla en förståelse och respekt för djur och natur. Det känns också angeläget för mig att skildra situationer och miljöer med humor och värme. Men det ena utesluter ju inte det andra utan flera andra motiv dyker naturligtvis upp då och då.

Se mer av Charlottes konst här på Facebook eller på Instagram här.

Charlotte_sv
20230611_112411

Appelmine Schlosswind

Appelmine bor i Sverige sen 2017. Hon har målat och experimenterat i över 20 år. För ett år sedan bestämde hon sig för att satsa heltid på konstnärskapet och lämnade läraryrket.  

– Varje duk är början på ett nytt äventyr och så ger jag mig in i ett inre fritt fall där jag låtar alla kraftfulla färgen och kärleken till naturens organiska strukturer och sammanvävningar flödar. Jag vill väcka och sprida inspiration och glädje. 

 

Se mer av Appelmines konst på hennes hemsida här eller på Instagram

Katharina Dehn_sv
Katharina Dehn (2)

Annelie Bäckström

Annelie bor i södra Lappland och har växte upp där med sina föräldrar som båda hantverkade i textil och trä. Skapandet och kreativiteten har alltid varit närvarande och en stor del av Annelies liv. Både med måleriet, sömnad, stickning och vävning. 

När jag börjar måla så har jag ingen plan utan låter känslorna styra. Känslor som ges uttryck i olika färger och former, ibland kan jag ha bestämt mig för ett motiv men färger och former kan ta mig någon annanstans och motivet blir något helt annat än jag tänkt från början. Jag försvinner i min egen värld när jag målar. Det är lustfyllt och ger mig glädje.

Se mer av Annelies alster här.

image2
image0 (2)

Skaparbubblan arrangerar popup-utställningar!

Den här Temautställningen är en av de popup-utställningar som Skaparbubblan arrangerar.
Den äger rum i Skaparbubblans showroom, en trappa ner på Råå.
Mer om aktuella konstutställningar kan du läsa 
här. /Mvh Ingela