Potpurri av färg & form 17-20 augusti

Varmt välkommen till temautställning i Skaparbubblans showroom

I den här temautställningen har fem utställare samlats kring temat ”Potpurri av färg & form” i en spännande kombination av bildkonst och konsthantverk. 

Vernissagen hålls torsdagen den 17 augusti kl 16-20. Utställningen pågår 17-20 augusti och öppettiderna är dessa: 
Torsdag – Fredag kl 16-20 & Lördag – Söndag kl 12-16. 
Adressen är Rååvägen 82c på Råå, strax söder om Helsingborg. 

Det är smidigt att ta sig till Råå både med bil och buss. Parkeringsmöjligheter finns i närheten och precis utanför finns också 30-minutersparkeringar. Busshållplatsen ligger också väldigt nära inpå och 1:an går ofta. 

Du kan läsa kort om varje utställarna här undertill och se ett smakprov från deras skapande. Utställarna är på plats från och till under utställningsperioden. Ifall du vill vara säker på att träffa någon av dem så kan du ta en personlig kontakt och bestämma något passande. Obs! Bilderna på konstverken nedan är i vissa mån beskurna. Originalmålningen kan alltså ha ett annat format.

l mött en trappa ner på Råå!

Anette Olin Gustafsson

Anettes intresse för måleri väcktes för 28 år sedan då hon började med akrylmåleri. Numera målar hon även akvarell. Anettes kreativa bana började som florist och kanske är det därför blommor ofta återkommer i hennes motiv. 

– Jag älskar känslan när tid och rum försvinner och man sjunker in i måleriet. Jag väljer material och motiv efter vilket humör jag är på. Jag fångar gärna motiv från naturen och fängslas av vattnets och ljusets flöden.

Mer om Anettes konst på Anette Olins art – Konst eller på Instagram. 

Anette-Olin_sv
Anette Olin

Maria Kyed

 

Maria är född och uppvuxen i Dalarna och har sedan tidig ålder upplevt allmogeföremål, kurbits och dalahästar, Carl Larsson och Anders Zorn, fiolmusik och sockendräkter. Det är ett arv som hon stolt bär med sig och som hon vill använda i sitt skapande.

 Att få forma lera till ett fat eller få dreja en skål skänker mig så mycket glädje. Jag har arbetat med keramik i några år och jag lär mig ständigt nya tekniker och material. Jag arbetar både med lergods och stengods.

 

Se mer av Marias konst på Instagram.

 

Maria Kyed_sv
image2

Ulla Thorkell Nilsson

Ulla är självlärd och inspireras av att se och uppleva andras konst och tekniker. Hon målar mest intuitivt.

– Jag älskar att måla. Det är avstressande och fantasin flödar. Jag började med olja men numera målar jag övervägande med akryl.

Ulla-Thorkell-Nilsson_sv
Ulla Thorkell Nilsson (2)

Malin Gelin

Malin bor i Uppsala och i vardagen arbetar Malin som makeupartist. Färg och form har alltid varit hennes stort intresse och hon målar främst med akrylfärger. 

Att måla människor är som att skapa en tavla för mig. Jag tycker om att uttrycka mig i både bild och text. 
Jag är påhittig och kreativ, gillar att ha många bollar i luften. 

Se mer av Malins konst på Instagram. 

Malin Gelin (2)

Gunilla Sandberg

Färg har alltid varit viktigt för Gunilla och det är just färgen som ger henne mest tillfredsställelse när hon målar. Motiven i målningarna är oftast inre bilder och sällan direkt föreställande, vilket ger betraktaren stort utrymme för egen tolkning.

– Att måla är för mig ett sätt att släppa alla andra tankar och bara fokusera på att låta bilden växa fram. Att se pigmentet få liv tillsammans med vattnet och röra sig över pappret är så spännande. Min inspiration hämtar jag oftast från naturen – jag älskar hav och klippor lika mycket som slätter, berg och skog. 

Se mer av Gunillas alster här.

Gunilla-Sandberg
gunillas_2

Skaparbubblan arrangerar popup-utställningar!

Den här Temautställningen är en av de popup-utställningar som Skaparbubblan arrangerar.
Den äger rum i Skaparbubblans showroom, en trappa ner på Råå.
Mer om aktuella konstutställningar kan du läsa 
här. /Mvh Ingela