Konstutställning hemma

Planera din (första) utställning!

Du vågar och du vill. Men du vet inte riktigt hur du ska börja för du har kanske aldrig tidigare haft en konstutställning. Mitt tips till dig som känner så är att ha din utställning hemma. Alltså i ditt egna hem – utifrån de förutsättningar du har. Så har jag gjort några gånger och det har både känts bra och gått bra.

Det finns så många fördelar; Det blir en personlig tillställning med avslappnat mingel, du slipper lokalhyra, du styr själv, t ex hur tavlor kan förankras i väggar. Du har också kök och badrum lätt tillgängliga. Dessutom minimeras förberedelserna när du är i en bekant miljö.

Bor du trångt så arrangerar du en liten tillställning och visar dina mindre skapelser. Om du ska skapa nytt inför utställningen, då är det småskaligt som gäller. Har du större ytor att röra dig med – då har du så klart andra förutsättningar.

Jag har en checklista som jag utgår ifrån när jag planerar mina utställningar.

Om det här inlägget skapar frågor och funderingar? Hit me! Skriv din fråga i kommentarsfältet.

För oavsett coronaläget – i världen – i Sverige – i ditt liv, så behöver du planera för framtiden. Även om man kan presentera sina verk online (och det ska vi såklart göra) så ersätter det ändå inte det personliga mötet fullt ut. Så rusta för framtiden nu!

Lämna ett svar