Landskapsmotiv 24-27 augusti

Välkommen till temautställning i Skaparbubblans showroom

I den här temautställningen har fem utställare samlats kring temat Landskapsmotiv” i en spännande kombination av fotokonst och måleri, bland annat med motiv från Råå där vi håller till. 

Vernissagen hålls torsdagen den 24 augusti kl 16-20. Utställningen pågår 24-27 augusti och öppettiderna är dessa: 
Torsdag – Fredag kl 16-20 & Lördag – Söndag kl 12-16. 
Adressen är Rååvägen 82c på Råå, strax söder om Helsingborg. 

Det är smidigt att ta sig till Råå både med bil och buss. Parkeringsmöjligheter finns i närheten och precis utanför finns också 30-minutersparkeringar. Busshållplatsen ligger också väldigt nära inpå och 1:an går ofta. 

Du kan läsa kort om varje utställarna här undertill och se ett smakprov från deras skapande. Utställarna är på plats från och till under utställningsperioden. Ifall du vill vara säker på att träffa någon av dem så kan du ta en personlig kontakt och bestämma något passande. Obs! Bilderna på konstverken nedan är i vissa mån beskurna. Originalmålningen kan alltså ha ett annat format.

l mött en trappa ner på Råå!

Anita Wennerholm

Anita är hobbyfotograf och har varit så de senaste 10 åren. Hon fotograferar för det mesta i befintligt ljus på promenader i olika miljöer. Under det senaste året har hon kunnat ägna sig mer åt skapandet. 

– Jag håller fortfarande på att utforska min stil, så mina motiv är allt från blommor, landskap, stad och resor – motiv som tilltalar mig och kanske kan förmedla en känsla av harmoni, förundran eller välbefinnande. En ny idé som jag har är att återbruka gamla ramar ihop med mina foton. Ibland målar jag om ramarna eller så får de vara som de är. På utställningen har jag med tre tavlor som är skapade på detta sätt. Motiven är från Råå och Viken.

Instagram: @aviewphoto
Webb: 
https://www.flickr.com/photos/aviewphoto/
E-post: anita.wennerholm@telia.com

Anita Wennerholm
38714BF2-E13A-4C92-9509-A5B4092273D3

Christin Kristensson

Christins skapande började för drygt 20 år sedan då hon började måla i olja. Numera målar hon fortfarande med olja och med palettkniven som enda redskap. 

– Fotografering är ett av mina andra intressen. Jag hittar ofta motiv i naturen, främst vid havet vilket syns i mitt måleri. Jag är även intresserad av färg och form på andra sätt, tex tycker jag om att binda vackra buketter av egenodlade blommor. Jag hoppas att mitt skapande kan förmedla en positiv känsla och en längtan till naturen.

Instagram: @Christinkristensson             
E-post: christin.kristensson@gmail.com   

christin_sv
image2 (1)

Lena Magnusson

Lena har måleriet som sin hobby. Hon har målat några år och har gått några målarikurser genom åren. 

– När jag målar försvinner jag in i min egen lilla bubbla. Jag målar mycket med inspiration från naturen och havet, det ligger mig varmt om hjärtat. Att se skiftningarna i naturen är fantastiskt. Varje målad duk är ett äventyr, att se hur slutbilden blir. Det är lika spännande varje gång.

Facebook: Lena Magnussons konst

 

20230820_145141

Anette Rundblad

Anette inspireras av naturen i alla dess former – stort som smått. Hennes målningar växer oftast fram intuitivt, lager på lager. Mest med akrylfärger, olika strukturer och collage på målarduk. Senaste tiden även en del digital bildhantering då hon kombinerar sina målningar med fotografier.

– Det var först under pandemin som jag började måla mer regelbundet. Det är spännande att utforska nya uttryck. Närheten till naturen betyder mycket för mig och min konst.

Mer om Anette och hennes konst finns här på Instagram eller nå henne på anette.rundblad@gmail.com.

Anette Rundblad
Din stycketext (80 × 100 cm) (60 × 80 cm)_20230810_215427_0000

Louise Lindehoff

Louise skulle egentligen ha blivit keramiker men blev istället bild- och medialärare. Hon har varit kreativ hela livet och främst har hon hållt på med akvarellmåleri men hon arbetar i stort sätt med alla material. 

– Jag hade akvareller liggandes lite här och där men för några år sedan tog jag mig i kragen och ramade in alla akvareller. En del är med på den här utställningen. 

Hemsida: https://raa-akvareller.webnode.se/raa-akvareller/

louise---konst

Skaparbubblan arrangerar popup-utställningar!

Den här Temautställningen är en av de popup-utställningar som Skaparbubblan arrangerar. Den äger rum i Skaparbubblans showroom, en trappa ner på Råå. Mer om upplägget här för dig som är intresserad av att ställa ut din konst på liknande sätt! /Mvh Ingela