Kropp & Själ

Varmt välkommen till temautställningen Kropp & Själ 

I den här temautställningen har fem utställare samlats kring temat ”Kropp & Själ” i en spännande kombination av bildkonst, keramiska alster och även textila. Temat är baserat på gestalter, en figur eller kropp. Eller på uttryck och karaktäristiskt drag.

Vernissagen hålls torsdagen den 29 september kl 16-20. Utställningen pågår 29 sept – 2 okt och öppettiderna är dessa: 
Torsdag – Fredag kl 16-20 & Lördag – Söndag kl 12-16. 
Adressen är Rååvägen 82c på Råå, strax söder om Helsingborg. 

Det är smidigt att ta sig till Råå både med bil och buss. Parkeringsmöjligheter finns i närheten och precis utanför finns också 30-minutersparkeringar. Busshållplatsen ligger också väldigt nära inpå och 1:an går ofta. 

Du kan läsa kort om varje utställarna här undertill och se ett smakprov från deras skapande. Utställarna är på plats från och till under utställningsperioden. Ifall du vill vara säker på att träffa någon av dem så kan du ta en personlig kontakt och bestämma något passande. 

Obs! Bilderna på konstverken nedan är i vissa fall beskurna. Originalmålningen kan alltså ha ett annat format.

l mött i Skaparbubblans showroom en trappa ner på Råå!

Gabriella Marmbrandt

Gabriella skapar främst med akrylmåleri men har också tagit upp skrivandet i form av dikter till många av sina verk för att förmedla djup och starkare budskap.

– Jag har alltid haft behovet av att skapa. Jag drog första penseldraget med akryl för cirka sju år sedan. Jag är självlärd. Med målningen ”dumpar” jag inte bara mina känslor, jag försökte göra något vackert av det också.  

Mer om Gabriellas konst på hennes hemsida här eller på Instagram.

Gabriella_sv

Carina Stjernfeldt

Carina målar oftast med akryl och gärna i storformat. Om hon inte skapar med färg på målarduk så kan hennes alster också blir till på tapet, papper, träplankor, papier mache eller lera. Bara för att nämna några! 

– Jag tycker om att skapa med händerna. Mina motiv och former tar avstamp i tankar och känslor – medvetna eller undermedvetna!
Med mitt färgstarka måleri vill jag förmedla glädje till betraktaren och berika alla våra sinnen till välmående. 

Se mer av Carinas verk på Facebook eller på InstagramCarina nås på mailadress stjernfeldt23@gmail.com

Jag 2_sv
skulptur

Sophie Dessalles 

Sophie var på toppen av livet och hade allt man kunde önska sig och lite till. Men någonstans tappade hon fotfästet. På vägen tillbaka återfann hon måleriet som kom att bli en betydelsefull del av hennes återhämtning.

– Jag trodde att jag var lycklig, men jag hade tappat bort mig själv. Depression följdes av utmattningssyndrom. I den tomheten som infann sig hittade jag till slut tillbaka till den konstnärliga sidan som varit en stor del av mitt unga jag.

Mer om Sophie och hennes konst på Instagram.

sophie-dessalles_sv

Gunilla Rasmusson

Gunilla återanvänder jeanstyg och andra textilier när hon skapar väggkonst, väskor och andra alster.

– När jag skapar är favoritmotivet ansikten med konstnärliga uttryck, ofta abstrakta. Genom åren har jag också jobbat mycket med gelliprinting.

Se mer av Gunillas konst på Instagram. Hon nås även på e-post gunillach@gmail.com 

gunilla_rasmusson_sv
tavla_banner_2

Helena Olenmark

Helena målar oftast intuitivt i akryl och låter färgerna och formerna som uppstår under processen vägleda henne.

– Jag har upptäckt att målandet gör något för mig och med mig. Bruset innanför och utanför lugnas i takt med att färgerna flyter ut över målarduken. Jag började måla när jag var i sorg och förtvivlan men i dagsläget målar jag gärna i stunder av glädje också.

Mer om Helena och hennes konst på Instagram. Nå henne på e-post: h.olenmark@gmail.com

Helena-Olenmark_sv_2

Skaparbubblan arrangerar popup-utställningar!

Den här Temautställningen är en av de popup-utställningar som Skaparbubblan arrangerar. Den äger rum i Skaparbubblans showroom, en trappa ner på Råå. Mer om upplägget här för dig som är intresserad av att ställa ut din konst på liknande sätt! /Mvh Ingela