Det bli naket på Spritan även i år - Vill du ställa ut?

Helnaket på Spritan även i år! 🥂

För tredje året i rad arrangerar Skaparbubblan ”Inpå bara kroppen” i konsthallen på Spritfabriken i Ödåkra, strax utanför Helsingborg. Det blir konstutställning och även några krokisessions och en mindre skiss-shop. Nu kan du skicka in din intresseanmälan lite längre ner här. Vi utställarna ska även i år vara en mix av nybörjare, mer vana och allt däremellan. Precis så som det brukar vara när vi tränar kroki.

  • Aktuella datum är 12-15 oktober med vernissagen torsdagen den 12 oktober under sen eftermiddag/kväll kl 17-19. Därefter är öppettiderna kl 12-17 som även ”Spritans” butiker och café också håller. Konsthallen ligger på 2:a våningen utan hiss. Adressen är Spritfabriken, Allerumsvägen 11, Ödåkra.
  • Du kan delta med 1-7 alster; Målningar, skulpturer, teckningar och skisser med utgångspunkt från kroki med nakenmodell. Exakt antal alster som varje utställare kan ha med beror på storlek och format. Det kommer till en dialog mellan arrangör och utställare för att komma fram till något rimligt med hänsyn till helheten. Utställningen hängs av arrangören. 
  • Vi vill även ha alster av manliga avbilder. Därför ges alla utställare som bidrar med ”manligt” extra utrymme utan merkostnad. Precis som tidigare år vill vi också ha med skisser (snabba eller halvfärdiga är helt okej) för att visa själva läroprocessen och vägen mot ett mer komplett verk. Dessa skisser ska inte vara inramade och de prissätts till 200 kr/st oavsett storlek. Övriga alster som är till salu prissätter varje utställare själv.
  • Det är originalkonst som gäller. Alltså inga reproduktioner såsom giccléprints, posters eller andra grafiska eftertryck.
  • Deltagaravgiften är 900 kr inkl moms. I deltagaravgiften ingår marknadsföring och betald reklam i sociala medier, tryck av vepor och affischer, bemanning, hängning av utställningen, riktning av lampor, hyra konsthall, podier, golvstädning och en hel del annat. Det kommer också att vara fri entré för alla besökare.
  • Det görs ingen bedömning av konstnärlig höjd. Men en viss översyn görs för att få in variation och för att kunna skapa en trevlig upplevelse för besökarna. Därför kommer du att behöva skicka in bilder på dina tilltänkta alster i ett senare skede.  
  • Du lämnar in dina alster onsdagen den 11 oktober mellan kl 14:30-17:30. Du kan be någon annan lämna in dina alster ifall du själv inte har möjlighet då. 
  • Det är inga krav på närvaro under öppettiderna. Men det är såklart en trevligt om så många av oss utställare som möjligt är på plats. 
  • Likt tidigare år erbjuds krokisessions med självstudier i konsthallen innan utställningen öppnar under helgdagarna 14:e och 15:e oktober.

Ifall du känner dig positiv till att vara medhjälpare så är det varmt välkommet. Hör gärna av dig i så fall så kan vi komma överens om något passande. 

Här kan du läsa om förra årets ”Inpå Bara Kroppen” >>>

Hälsningar från Ingela

Intresseanmäl dig här

Fyll i det du kan och klicka på skicka-knappen, så tar vi det vidare därifrån!
Det går bra att kontakta mig ifall du har frågor och funderingar. Maila mig då på ingela@skaparbubblan.se eller skicka ett sms på 0735-148045. 

Bilder från tidigare nakenutställningar på Spritan 2021 och 2022