Till dig som vill ställa ut med oss... Eller till dig som vill göra det igen!

Nu kan du anmäla dig till årets krokiutställning ”Inpå Bara Kroppen” i Konsthallen på Spritan i Ödåkra. Vi utställarna ska även i år vara en mix av nybörjare, mer vana och allt däremellan. Precis så som det brukar vara när vi tränar kroki.

  • Datum för utställningen är 21-23 oktober med vernissagen fredagen den 21 oktober under sen eftermiddag/kväll (troligtvis kl 16-19). Under lördag och söndag är öppettiderna kl 12-17. Konsthallen ligger på 2:a våningen utan hiss. Adressen är Spritfabriken i Ödåkra, Fabriksgatan 2, 254 74 Ödåkra.
  • Du kan delta med 1-7 alster; Målningar, skulpturer, teckningar och skisser med utgångspunkt från kroki med nakenmodell. Precis som förra året vill vi ha med många oinramade skisser (tex snabba och halvfärdiga) för att visa själva läroprocessen och vägen mot ett mer komplett verk. Dessa skisser prissätts till 200 kr/st. Övriga alster som är tillsalu prissätter varje utställare själv och bör var inramade ifall det är ömtåliga teckningar eller skisser. Exakt antal alster som varje utställare kan ha med beror på storlekarna. Vi vill även ha alster av manliga avbilder. Därför ges alla utställare som bidrar med ”manligt” extra utrymme utan merkostnad. 
  • Det är originalkonst som gäller. Alltså inga reproduktioner såsom giccléprints, posters eller andra grafiska eftertryck.
  • Deltagaravgift 900 kr inkl moms. Den summan gäller för alla oavsett antal alster. (Det finns ev. möjlighet att boka två platser ifall man vill delta med många alster). I deltagaravgiften ingår all marknadsföring och betald reklam i sociala medier, tryck av vepor och affischer, bemanning, hängning av utställningen, riktning av lampor, hyra av podier, hyra av 1000 kvm konsthall, golvstädning och en hel del annat. Det kommer också att vara fri entré för alla besökare.
  • Det görs ingen jurybedömning eller liknande urval. Men en viss översyn görs. Inte minst för att skapa en trevlig och varierande upplevelse för besökarna.
  • Du lämnar in dina alster tisdagen den 18 oktober mellan kl 16:30-17:30. 
  • Likt tidigare år erbjuds krokisession med självstudier (150 kr/gång) i konsthallen innan utställningen öppnar lördagen den 22 okt / 23 okt. Samt även den 18 okt i anslutning till inlämningen (Krokin startar kl 17:45 den kvällen)
  • Det är inga krav på närvaro under öppettiderna. Men det är såklart en trevlig fördel om så många av oss utställare som möjligt är på plats. 

Ifall du känner dig positiv till att vara medhjälpare så är det varmt välkommet. Hör gärna av dig i så fall så kan vi komma överens om något passande. 

Här kan du läsa om förra årets ”Inpå Bara Kroppen” >>>

Hälsningar från Ingela

Arrangemanget stöds av Kulturnämnden i Helsingborgs stad. 

Intresseanmäl dig här

Fyll i det du kan och klicka på skicka-knappen, så tar vi det vidare därifrån!
Det går bra att kontakta mig ifall du har frågor och funderingar. Maila mig direkt på ingela@skaparbubblan.se eller skicka ett sms på 0735-148045. Eller så kan du prova att ringa ifall du vill.