Rebecca B

Rebecca – Veckans Konstnär – 21-24 juli

Välkommen till utställningen Veckans konstnär i Skaparbubblans showroom på Råå.

På plats har vi Rebecca Björklund från Helsingborg. Hon skapar mestadels fluid art i akryl men målar även med olja. Rebecca är autodidakt och experimenterar med färg, form och textur för att skapa något nytt och unikt. Hon målar på allt som kommer i hennes väg. Allt ifrån traditionella målardukar till struts- och hönsägg, eller på väggar och LP-skivor.

Rebeccas egna ord om sig själv och sitt konstnärskap:

"Jag har sedan barnsben lidit av svår smärta, djup ångest och depression och jag använder mig av den kreativa processen för att uttrycka mig och få ut det onda på kanvasen istället för att hålla inne allt. Men det är också härligt att fly in i en annan värld en stund, där allting är möjligt och man får drömma obehindrat. Det är det jag vill med min konst. Jag vill nå ut till människor och få dom att förstå att dom inte är ensamma i sin smärta. Jag vill att de ser på min konst och tänker att "Precis så är det jag känner ibland!" Men jag vill också inspirera till mer kreativitet genom mina färgexplosioner, fantasi, rymd och galaxmotiv. Jag älskar science fiction och fantasy och ser ofta monster och figurer i min konst. Det är också det som är så roligt med just flytande abstrakt konst, alla ser olika saker och får olika känslor av den vilket ofta bidrar till spännande konversationer med betraktaren"

Varmt välkommen att besöka Rebeccas utställning 21-24 juli i Skaparbubblans showroom. Adressen är Rååvägen 82d på Råå, strax söder om Helsingborg. Öppettiderna är 21-22 juli kl 16-20. 23-24 juli kl 12-16. Väl mött!  

Se mer av Rebeccas konst här >>>

Veckans Konstnär är en popup-utställning som arrangeras av Skaparbubblan med olika konstnärer varje veckoslut mellan torsdag till söndag. Platsen är Skaparbubblans showroom på turistorten Råå, strax söder om Helsingborg. Om du är intresserad att själv ställa ut så kan du börja med att läsa mer om upplägget här >>>

Rebecca Björklund