Open call

Ansök nu!
Samlingsutställning i påsk

[Tillägg 2022-02-28]
Nu är anmälningsmöjligheten avslutad!
[Tillägg 2022-01-30]
JUST NU SÖKER VI DIG SOM SKAPAR I KONSTFORMER SOM SKILJER SIG FRÅN TRADITIONELLT MÅLERi. Vi är just nu flera utställare med akrylmåleri som konstform men har några platser reserverade till dig som kan bidra med annan konst som komplettera t ex skulpturer, fotokonst, 3D, trådkonst, måleri på udda föremål eller andra spännande konstformer.

Årets samlingsutställning påsken 2022 ska sjuda av liv och skaparkraft! Besökarna får träffa konstnärerna på plats, ta del av originalkonst och skaparprocesser.

 

Du som medverkande utställare ges alltså möjlighet att kreera på plats – som i din egen atelje – samtidigt som du ställer ut din konst. Platsen är Ödåkra Konsthall på Spritfabriken i Ödåkra, även kallad Spritan. Platsen är känd som en metropol för kreativa människor, konst, mode och mat. Ödåkra Konsthall är rymlig med 1000 kvm golvyta och väl belysta vitkalkade galleriväggar. Ta en närmare titt på utställningen som Skaparbubblan arrangerade på samma plats oktober 2021 här för att se miljön. 

Kriterier att uppmärksamma innan du ansöker
1) Du är konstnärligt verksam och bosatt i Nordvästra Skåne.
2) Ditt konstnärliga uttryck och konstteknik vägs in. Främst för att utställningen ska bli så varierad och intressant som möjligt, totalt sett.
3) Antalet platser är begränsade och du behöver skicka in din ansökan snarast. 


Det här åtar du dig som medverkande utställare

 • Du närvarar och är aktiv på din utställningsyta under de timmar och dagar som vernissage och efterföljande utställning äger rum. Öppettider är inte fastslagna än men som längst mellan kl 10-18 de dagar som vanligtvis drar mest folk under påsken. Självklart kan du pausa. Men du bör inte lämna din utställningsyta obemannad allt för långa stunder (man kan hjälpas åt).
 • Du iordningställer och hänger din utställning och arrangerar din ”atelje” under lördagen den 9 april, dagen innan vernissage. Viktigt att känna till i sammanhanget är att det i skrivande stund inte finns någon hiss upp till Konsthallen som ligger på andra våningen.
 • Enbart originalverk är tillåtna på galleriväggen. Konsttryck och andra reproduktioner exponeras på annat sätt – inte på galleriväggen!
 • Originalverk får inte plockas ner från galleriväggen under pågående utställning, utan att direkt ersättas av ett annat originalverk.
 • Hur din utställningsyta kan nyttjas styrs upp av några enkla regler. Dessa behöver du följa för att vi tillsammans ska kunna skapa en balanserad och trevlig utställning.


Det här ingår för dig som medverkar

 • Du blir en del av ett större konstnärligt sammanhang under påsken 2022 med vernissage 10 april och efterföljande utställning under påskdagarna 15-18 april.
 • En utställningsyta består av 4 meter lång gallerivägg inkl 8 linor och krokar. Samt 12 kvm golvyta och lån av 1 st bord och 1 st stol.
 • Du drar nytta av den generella marknadsföringen av utställningen som sprids via Skaparbubblans hemsida, nyhetsbrev och sociala medier. Även digital annonsering (betald) och via Helsingborgs evenemangskalender etc.
 • Du får digitalt bildmaterial om utställningen att använda för egen marknadsföring.
 • Runt Konsthallen sätts affischer och väggbanderoll upp en tid innan och under utställningsperioden.
 • Du gynnas av den PR som vi förhoppningsvis får i olika medier.
 • All försäljning sker mellan dig som utställare och kunderna. Arrangören tar alltså inte ut någon provision på din försäljning.
 • Fri entré till samlingsutställningen för alla besökare.
 • Naturlig tillströmning av besökare på Spritan tack vare butiker, gallerier, showrooms, café och restaurang som drar folk. Det ger win win!

Kostnad per utställningsyta: 3 900 kr (25% moms tillkommer) 


Låter det intressant?

Gör din ansökan här. Den är inte bindande i det här skedet.

Skaparbubblan är initiativtagare och arrangör.
Arrangemanget stöds av kulturnämnden i Helsingborgs stad.