Lyft blicken & se ditt varför

Snart står vi där med ett helt nytt år, som en färgpalett full av möjligheter och en känsla av nystart. Nyårsaftnar är verkligen unika på det sättet. Så tänker jag också att det är läge att ägna en stund åt sitt VARFÖR! Alltså varför man ägnar sig åt skapandet och fråga sig själv: Vad är det jag vill uppnå och vad är mening med mitt skapande?

Kanske är ditt VARFÖR att främst måla för att må bra och få själen i balans. I så fall tänker jag att det kan vara bra att hålla fast vid någon form av regelbundenhet i sitt måleri. Antingen något litet varje dag eller att tillägna en bestämd veckodag för att hålla kreativitet flytande och för att bygga upp en rutin. För välmåendets skull tror jag det är värdefullt att finna en behaglig och lugn plats dit du kan återkomma för ditt skapande – där du kan vara dig själv.

Kanske är ditt VARFÖR att ta skapandet till nästa nivå och utveckla ditt konstnärskap. I så fall tänker jag att det är bra för dig att använda tekniker och uttryck som ligger utanför din komfortzon. Var öppen för ny inspiration och nya utmaningar så formar du gradvis din konstnärliga identitet. Det här med att utveckla sitt konstnärskap är en lång process där man behöver tillåta sig att förändras över tid.

Så…. mitt nyårstips till er alla och även till mig själv är:

Försök klargöra för dig själv vad du vill uppnå med ditt skapande och din konstnärlighet. Vilket är ditt VARFÖR?

Gott Nytt År nu och tusen tack för ert engagemang under året som gått och tack också för alla vänliga och peppande ord som jag fått av er på vägen.

Färgglada hälsningar från Ingela