Genuint & kommersiellt

[MEDLEMSINNEHÅLL]

Veckans medlemsartikel är på temat konstriktningar och stilsäkerhet. Frågan är hur viktigt det är att hålla sig inom en konstriktning idag? Och man undrar… Kan en stringent konststil rentav vara en försäljningsfördel? Sist men inte minst har jag satt ihop en metodövning och ger också ett filmtips.

Kubism, realism, abstrakt, expressionism, impressionism, surrealism. Många -ismer finns det och listan på konstriktningar är längre än så. Konstriktningar finns till för att beskriva en konststil eller konstnärligt uttryck och benämningarna sätter etikett på konsten. De stora konstnärerna genom tiderna delas ofta in utifrån de olika konstriktningarna. Som Claude Monet och Auguste Renoir som tillsammans räknas som pionjärer för impressionismen. Eller Pablo Picasso och Georges Braque som sägs vara upphovsmännen bakom kubismen.

Vart hör dina skapelser hemma tro?

Det kan vara ganska svårt att placera sina egna alster i ett fack eller inom en viss konstriktning. Särskilt då man är i en experimentell fas och utforskar sitt …

Logga in – om du redan är medlem

Få access till hela artikeln genom att bli medlem. / Mvh Ingela Bli medlem här!

Som medlem får du nischad kunskap och inspiration kopplad till konstnärens olika utmaningar. Fokus ligger främst på att hålla igång din konstbusiness men också på att stimulera din skaparkraft och stärka tron på dig själv. Medlemskapet kostar 159 kr/månad. Läs mer om medlemskapet här.