Drömjobbet!

[MEDLEMSINNEHÅLL]

För många är det ett drömjobb att vara konstnär på heltid. Det verkar finnas en romantiserad bild av livet som heltidskonstnär. Det ligger ett skimmer över det hela. Visst vore det fantastiskt att kunna ägna sig åt skapandet på heltid. Men är det så klokt?

I verkliga livet har vi olika förutsättningar för hur snabbt vi kan utveckla vårt konstnärskap till en vettig försörjning, och hur mycket tid, kraft och pengar vi har möjlighet att investera. Var i livet man befinner sig spelar stor roll för hur man kan prioritera. Man har olika lägen beroende på om man är pensionär, student, nybliven förälder, långtidssjukskriven, mitt uppe i en parallell yrkeskarriär eller i början av den.

Hur mycket tid, kraft och pengar investerar du i ditt konstnärskap? De tre resurserna är avgörande för hur och när i livet du kan satsa på konsten. Oavsett omständigheterna så behöver vi finna balans och få ihop ekvationen.

Logga in – om du redan är medlem

Få access till hela artikeln genom att bli medlem. / Mvh Ingela Bli medlem här!

Som medlem får du nischad kunskap och inspiration kopplad till konstnärens olika utmaningar. Fokus ligger främst på att hålla igång din konstbusiness men också på att stimulera din skaparkraft och stärka tron på dig själv. Medlemskapet kostar 159 kr/månad. Läs mer om medlemskapet här.