Dina exklusiva rättigheter

Din exklusiva rättighet

[MEDLEMSINNEHÅLL]

Varje konstverk är unikt! Även om det finns en uppsjö av målningar med blommor, hav och djur så är just ditt original en unik skapelse som du är upphovsperson till. Du har exklusiva rättigheter som du kanske inte har tänkt på och det är just detta som gör ditt konstverk värdefullt. Copyright är din exklusiva rättighet!

Vi konstnärer är upphovspersoner till vår egen originalkonst. Det innebär att det är vi själva som har rätten att reproducera vår konst och tjäna pengar på det arbetet – Även om vi har sålt själva originalet! Du behåller alltså äganderätten även om t e x din originalmålning inte längre är kvar i dina ägor. Det är bara du och ingen annan som äger den exklusiva rätten att ta fram konsttryck, affischer, t-shirts, kuddfodral och annat av dina originalmotiv. Köparen av originalmålningen kan placera tavlan på sin vägg och njuta av den. Men får alltså inte fotografera den med avsikten att skapa liknande tavlor, konsttryck eller andra tryck av motivet.

Logga in – om du redan är medlem

Få access till hela artikeln genom att bli medlem. / Mvh Ingela Bli medlem här!

Som medlem får du nischad kunskap och inspiration kopplad till konstnärens olika utmaningar. Fokus ligger främst på att hålla igång din konstbusiness men också på att stimulera din skaparkraft och stärka tron på dig själv. Medlemskapet kostar 159 kr/månad. Läs mer om medlemskapet här.