26-29 september IAnna Hjertstrand Olefeldt och Annelie Kallerup
ANNA HJERTSTRAND OLEFELDT
På en gammal sparkdrejskiva eller enbart med mina händer skapar jag i stengodslera. Förutom bruksföremål gör jag mer unika objekt i spännande design formade för att ge ett avtryck i rummet, ofta med inspiration från naturens former. Formspråket är avskalat med en naturnära färgskala men med en modern twist. Jag vill att materialet ska synas, skapa föremål man vill ta på – känna strukturen, formen och ytan.
Minglar ofta i trädgården med min kamera, där jag försöker hitta det vackra i mina ögon. Är fascinerad av hur naturens uppbyggnad och hur allt hänger ihop, från spirande blommor till dess förfall. Eftersom kameran ofta är med mig, blir det en blandad komplott av natur och arkitektur som hamnar på bild.
Lerans magiska värld är spännande i dess skapar process. Det ena föder det andra. Även här skapas små väsen i olika skulpturala former. Utmanar mig till att prova på olika brännings tekniker, med eller utan glasyrer. Raku är en bränningsform där man låter glasyrer och oxider styra tillsammans med sågspån. Spännande var gång för man vet inte riktigt hur resultatet blir.
19-22 september IGunilla Sandberg, Lena Kristensson och Maria Kyed
GUNILLA SANDBERG
– Färg och skapande har alltid varit viktigt för mig och det är de olika kulörerna som ger mig mest tillfredsställelse i måleriet. Att se pigmentet få liv tillsammans med vattnet och röra sig över pappret är så spännande. Jag målar framför allt akvarell och ibland lägger jag också till löst pigmentpulver och gouache.
Min inspiration hämtar jag oftast från naturen – jag älskar hav och klippor lika mycket som slätter, berg och skog. Det är framför allt miljöerna på Kullahalvön där jag bor som inspirerar mig. Motiven i mina målningar är oftast mina inre bilder och sällan direkt föreställande vilket ger betraktaren stort utrymme för egen tolkning.
Jag är i huvudsak autodidakt och började måla på allvar först runt 2015. Hösten 2018 gick jag en distanskurs vid Ädelfors folkhögskola under ledning av konstnär Eva Magnusson. Under 2020–2022 har jag gått flera olika utbildningar för Lovisa Limseth i Medborgarskolans regi, bland annat en grundkurs i Vedic Art samt kurser i abstrakt och intuitivt måleri.
Sommaren 2020 gick jag i pension efter 40 år som lärare och nu tillbringar jag så mycket tid som möjligt i mitt målarrum.
– Jag är född och uppvuxen i Dalarna och har sedan tidig ålder upplevt allmogeföremål, kurbits och dalahästar, Carl Larsson och Anders Zorn, fiolmusik och sockendräkter. Det är ett arv som jag stolt bär med mig och som jag vill använda i mitt skapande.
Att få forma lera till ett fat eller få dreja en skål skänker mig så mycket glädje. Jag har arbetat med keramik i några år och jag lär mig ständigt nya tekniker och material. Jag arbetar både med lergods och stengods.
– Jag upptäckte kraften i skapandet för cirka sex år sedan. För mig är skapandet ett sätt att koppla av och vara närvarande i stunden. Tiden försvinner när jag går in i min bubbla och låter målningen växa fram. Det är då det magiska händer och kreativiteten flödar.
Jag har provat på många olika tekniker men fastnade för mixed media och kollage. Med dessa tekniker kan jag kombinera abstrakta bakgrunder med figurativa bilder för att få fram en känsla och ett budskap i mina tavlor. Här är jag också fri i mitt användande av olika tekniker och målarmedier.
Det finns sällan någon bestämd tanke innan jag börjar, motivet får växa fram efterhand. Mitt skapande bygger på att jag är närvarande i processen och ser vart den leder mig. Jag jobbar i huvudsak med jordnära färger för att skapa ett lugn i tavlan, samtidigt som bilden är fylld av små detaljer som förhoppningsvis fångar betraktarens intresse.
Nå Lena på mailadress: lenakristensson@live.se och följ henne på Instagram @mitt_liv_som_kreativ
15-18 augusti ILars Sylvin, Eva Cheadle och Carina Stjernfeldt
LARS SYLVIN
– Jag har som jag minns det alltid funnit en avkoppling i att måla tavlor. Men yrkeslivet och mitt starka seglingsintresse gav aldrig tid för någon regelbundenhet vid staffliet. Efter pensioneringen ökade tillfällena men när jag sålde min båt Xonline för ett antal år sedan och det var dags att avsluta det aktiva seglarlivet har måleriet blivit det stora intresset. Det ger mig glädje att måla det som faller mig in och följa ständigt nya spontana idéer.
Lars nås på mailadress Lars011@gmail.com eller på mobilnummer 0702760999.
EVA CHEADLE
– Jag började arbeta med keramik sent i livet och har nu en egen verkstad hemma i Påarp. Det började med en kvällskurs hos Greta Pott och jag fastnade direkt i leran. Jag gör bruksföremål, skulpturer, konstföremål och trädgårdsprydnader. För det mesta arbetar jag i stengods men även i porslinslera och lergods. Jag har gått en del digitala kurser bl.a. Johannes Kvissberg skulpturkurs och en skulpturkurs hos Cristina Cordova hos Domestika.
Mer om Eva och hennes konst finnshär på Instagram. Hon nås på sin mailadress: eva.cheadle@gmail.com
CARINA STJERNFELDT
– Jag tycker om att skapa med händerna. Mina motiv och former tar avstamp i tankar och känslor – medvetna eller undermedvetna! Med mitt färgstarka måleri vill jag förmedla glädje till betraktaren och berika alla våra sinnen till välmående. Carina målar oftast med akryl och gärna i storformat. Om hon inte skapar med färg på målarduk så kan hennes alster också blir till på tapet, papper, träplankor, papier mache eller lera. Bara för att nämna några!
Se mer av Carinas konst på Facebook eller på Instagram. Carina nås på mailadress stjernfeldt23@gmail.com
8-11 augusti ILina Bergström och Ingela Dahlgren
LINA BERGSTRÖM
– Jag formger, illustrerar och målar – böcker, grafiska profiler, mönster. När jag målar utgår jag ofta från en abstrakt grund och tillför tydliga former. Grafiskt fina papper, gamla tidningar, böcker och tapetbitar smygs in i kollage tillsammans med akryl, tusch och kol.
Mer om Lina och hennes konst finns härpå Instagram och hon nås på kontakt@linabergstrom.se
INGELA DAHLGREN
– Jag fängslas av det abstrakta uttrycket och strävar alltid efter att utvecklas. Jag hämtar ofta inspiration från vackra och naturnära miljöer. Numera använder jag främst akrylfärg i mina målningar men jag gillar också mixed media och tycker om att skapa collage. Jag är också intresserad av att skissa kroki som konstnärlig träning och jag är nyfiken på olika trycktekniker.
Mer om Ingela och hennes konst finns härpå Instagram och hon nås på ingela@dahlgren.net
15-18 augusti IAnki Cervin, Carina Borg, Camilla Ingvander och Cecilia Borg
ANKI CERVIN
– Jag är en oskolad färgkreatör som gärna målar färgrika tavlor. Jag hittar min inspiration från himmel, hav och allt däremellan. Många gånger målar jag utan någon plan och låter istället processen få ha sin gilla gång. Att måla är som att gå in i ett helt stressfritt rum, nästan som en meditation. Jag gillar det!
Mer om Anki och hennes konst finns härpå Instagram. Hon nås på cervinartandstuff@hotmail.com
CARINA BORG
Carina har alltid gillat att uttrycka sig kreativt på olika sätt och hämtar inspiration från naturen, promenader, havsbad och mönster. – I kontakt med mitt innersta, använder jag yttre intryck och integrerar med blandade tekniker, olika strukturer, material och verktyg. De senaste åren har jag inspirerats och lärt mycket av Ingela från Skaparbubblan.
Tankar om min konst…
My happy place
släppa taget
besöka mitt innersta
oförutsägbara
överraskas
skapa
utforska
improvisera
Mer om Carina och hennes konst finns här på Instagram eller nå henne på carinaborg@hotmail.se
CAMILLA INGVANDER
Camillas intresse för att måla har funnits länge. Som pensionär har hon nu fått tid att utveckla sin konstnärliga sida. – Jag är i huvudsak självlärd, men har kompletterat med kurser i akvarell- och akrylmålning samt kroki. Färger och former från naturen och olika miljöer i min närhet inspirerar.
Tidigare utställningar: TwoArt, Galleri Plume, Zoegas café, Tågagruppen.
Mer om Camilla och hennes konst finns här på Instagram eller nå henne på camilla_ingvander@hotmail.com
CECILIA BORG
– I vardagens tristess söker jag mig till skapandet som en gammal vän. Den kommer i form av dynamiska kompositioner och färgskiftningar. Fantasi grundat i realism är ett återkommande motiv, inte sällan med inslag av förhistoriska och nutida djur. Jag arbetar främst med teckning, tusch, akvarell och akryl.
Cecilia har studerat måleri på Fridhems folkhögskola och praktiserat som bildlärare. Utöver det är hon i stort självlärd.
Mer om Cecilia och hennes konst finnshärpå Instagram, eller på Tumblr: @sockerart. Hon nås på mailadress borgcici@outlook.com
Om du är intresserad av att ställa ut i orangeriet så kan du mejla in på ingela@skaparbubblan.se
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.